Att hålla formen

Som aktiv inom innebandy eller annan sport för den delen så gäller det att hålla formen. Man spelar ju inte innebandy varje dag utan det gäller att man tränar på egen hand för att behålla den kondition man har och inte tappar sin form.

Många väljer att gå på gym eller andra institutioner för att träna medans andra trivs bättre i sin hemmamiljö och det gäller att ta en titt på vad som behövs för att kunna träna hemma. Nu kanske man inte kan köpa allt på en och samma gång, men börja med några kettlebells och balansplatta så kan du allt eftersom köpa på dig mer utrustning för att träna hemma.

Finns det möjlighet till att avsätta ett rum för ditt så kallade hemmagym så är det absolut det bästa, det kanske finns ett garage eller gillestuga som du kan bygga om. Det är skönt att ha ett speciellt rum som man tränar i. Det behöver inte göras allt för stora ingrepp i rummet för att få till det. Ett skönt golv som tål en del kan vara bra att lägga in.

Se även till att det är bra ventilation i rummet då det kan komma att svettas en hel del när du kommer igång med din träning på allvar. Ett eget hemmagym gynnar ju hela familjen och alla som så önskar kan träna när man önskar. Detta i kombination med annan träning gör att man enklare kan hålla formen och bli vältränad.

En fördel med ett eget gym hemma är att du kan utveckla och bygga upp ditt gym under tid. Du behöver inte köpa på dig allt på en och samma gång. Det kan bli en kostsam historia om du skulle beställas ett komplett gym direkt. Okay om du har de pengar som behövs för detta då är det en helt annan sak.

Köp det du känner att du har mest behov av först, senare kan du komplettera med andra saker som kan vara bra att ha i ett gym. Löpband, mer vikter till dina skivstänger med mera. Det kan ta sin lilla tid innan du känner att ditt gym är komplett. Men allt eftersom så får du ett grymt gym som du kan träna i.

Kategorier

Arkiv