Utrustning för fritidsspelaren

Det finns många som spelar innebandy utan drömmar om att spela professionellt utan bara för skojs skull och kanske som en form av motion. Dessa personer kommer ju knappast behöva utrusta sig på samma sätt som proffsen, men det finns fortfarande saker man kan tänka lite mer på.

Klubban är ju en självklarhet och behöver knappast nämnas, men allt runtikring är en annan femma. Har man dock inte spelat innebandy tidigare är det viktigt att skaffa en med rätt längd. Man brukar säga att klubban ska nå upp strax ovanför naveln för att vara rätt längd.

Till att börja med är det ju viktigt att ha ett par skor som ger bra grepp på golvet. Att gå från stillastående till spurt eller tvärtom är en stor del i spelet och om man bara glider runt på planen kommer ens spel helt klart bli lidande. Man ökar även risken att skada sig.

När det kommer till kläderna är åsikten ganska delad kring byxor eller shorts. Somliga föredrar shorts då de tycker att det blir för varmt med byxor medan andra hellre har byxor för att skydda benen från alla klubbor som viftas runt. Tillsammans med vad man än föredrar är en vanlig t-shirt allt man behöver för att vara rätt klädd för en match innebandy.

Kategorier

Arkiv