Kliv över från innebandy till ishockey

När du är intresserad av innebandy, medför nästan det också ett intresse för ishockey. Här är det inte alls långt att ta klivet över en relativt mjuk sport, till att slåss på isen med de hårda grabbarna. Ja, utan att diskriminera, har Sverige också ett mycket bra damlag inom ishockey.

Vad som skiljer är att innebandy är som vi säger en relativt mjuk sport. Det medan ishockey är mycket hårdare och tuffare. Det leder också till mera kostnader och utrustning när du ska spela ishockey. Det du behöver hittar du online hos en välsorterad sportbutik.

Vad behöver du för ishockey

Det viktigaste när du ska spela ishockey är att du har bra och bekväma skridskor samt en klubba som passar dig. Vidare ska du också bära en rad skydd. När det gäller skydd börjar det hela med hjälmen, för att sedan täcka nästan hela kroppen.

Med det sagt blir det en större investering att spela ishockey än innebandy. Sedan kan det också vara att ta steget till en farligare sport. Dock är de skydd som måste bäras mycket bra. Något som du kan se nät du tittar på elitserien, där de smäller på varandra i höga hastigheter.

Kategorier

Arkiv