Ishockey, bandy och innebandy

Dessa tre, ishockey, bandy och innebandy har mycket gemensamt men är ändå ganska långt från varandra sportsmässigt. Hockey och bandy spelas på is medans innebandy spelas på torr bana. Hockey spelas oftast inomhus på i en hockeyrink medans bandyn spela utomhus på en betydligt större plan.

Det kräva också mer skyddsutrustning som skyddar kroppen mot både tacklingar och hårda slagskott. Det gäller att skaffa sig hockeyhjälmar och annan utrustning som ger den som spelar ett gott skydd. Inom bandy och innebandy är det inte lika hårt spel som det är i ishockey och kräver inte lika mycket skyddsutrustning. I alla tre sporterna så gäller det att göra mål mot motståndarna och i alla sporter så finns det målvakt. Det gäller att vara snabb och bra reaktionsförmåga och målvakten är nog den som behöver bäst reaktionsförmåga.

Innebandy spelar man året om och både bandy och ishockey är säsongsbetonat. Även om man idag kan spela ishockey året om i ishallar och arenor så är det inte så mycket hockey under sommarhalvåret. Då blir det barmarksträning och se till så att man håller formen tills säsongen startar igen. Innebandy kan vara en bra träning både för hockeyspelare och den som spelar bandy. Vissa spelar mer professionellt medans många väljer att spela någon av sporterna på sin fritid. Innebandy är det många som spelar på sin fritid.

Kategorier

Arkiv