Svenska Superligan

Den högsta serien i innebandy i Sverige för herrar kallas för Superligan. Grunderna lades redan 1982 när lag runtom landet kunde spela professionellt mot varandra. Namnet Superligan kom först inför säsongen 2007/2008. Tidigare kallades serien för Elitserien i innebandy och innan dess Division 1 i innebandy och innan dess Svenska cupen. IBK Lockerud är det lag som vunnit mest med sina fem vinster. Det var dock länge sedan de vann sist, senast var 1992.

Warbergs IC har fyra segrar 1998, 2005, 2007 och 2008. Storvreta IBK vann nyligen tre år i rad 2010, 2011 och 2012. Senast förra året, 2013, tog IBF Falun hem segern efter att nått slutspelet med näst mest poäng efter Storvreta IBK. Efter Storvreta IBKs oväntade förlust mot IBK Dalen åkte de ut och semifinalisten IBF Falun vann över IBK Dalen med 5-2. Falun IBF toppar även detta årets liga och det står klart att IBF Falun är ett lag att räkna med bland Superligans topplag denna säsongen. De tippas också som favoriter i alla uppkommande matcher av bland annat Unibet. Med spelare som Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström har IBF Falun mycket bra möjligheter att kamma hem segern ännu en gång. Storvreta IBK ligger tvåa i ligan och har även dem stora möjligheter att kamma hem förstapriset i slutspelet. Säkerligen är de sugna på revansch efter förlusten förra året som skulle blivit deras fjärde år på förstaplatsen. Storvreta IBKs stjärnspelare Henrik Stenberg har hitintills gjort en mycket bra säsong.

Just nu ser det alltså ut som om antingen Falun eller Storvreta kommer att ta hem serien, men kom ihåg attVad som helst kan hända i en innebandymatch. Det är därför vi älskar innebandy så mycket som vi gör i Sverige.

Kategorier

Arkiv