Innebandyn i baksätet?

Trots stora svenska framgångar på internationell nivå och med en innebandyliga av absoluta världsklass, dras fortfarande bandyn med svårigheter att locka publik.

Baksäte

Det gäller till lika stora delar fysiska matcher, till de som sänds i media, en klart tråkig realitet för oss där bara tanken på innebandy får hjärtat att slå ett extra slag i bröstet. Missförstå oss heller inte, visst finns det många människor som trogen dyker upp och supportar sina respektive lag, men faktum kvarstår att innebandyn fortfarande är en liten sport om man jämför med till exempel hockeyn eller fotbollen.

Det är egentligen konstigt att det ser ut som det gör. Sverige är, om något land i världen, det land som borde kunna gå i bräschen för innebandyns fortsatta utveckling och ha möjligheten att locka en mycket större publik sett till våra framgångar. Vi får helt enkelt erkänna att vi på något sätt misslyckats med vårat arbete som ambassadörer, även om vi långt ifrån vill peka några fingrar och kritisera något eller någon specifikt. Det är helt enkelt ett delat ansvar där vi i framtiden måste bli än bättre att hjälpa innebandyn upp till den prestige sporten förtjänar. Visst, det har hänt en hel del sedan det begav sig, men det är ingen anledning till varför vi bör klappa oss på bröstet och enbart känna oss nöjda.

En viktig del i innebandyns utveckling och det ökande intresset har varit möjligheten till att numera kunna betta på matcher. Många av oss negligerar denna positiva inverkan och förstår inte riktigt magnituden av vad detta gör för sporten och det allmänna intresset, samt dess medieexponering. När sidor som tippat.se plockar upp bandyn i samma finrum som andra sporter och stundtals erbjuder speltips på aktuella matcher, är det mätbart svårt att sätta fingret på exakt hur många nya fans detta genererar, men jag kan försäkra dig att det är en hel del nya ögon som uppmärksammar sporten.

Kategorier

Arkiv