Vanliga innebandyskador

Oavsett om man spelar på amatörnivå eller professionellt är innebandy en mycket fysiskt krävande sport som innehåller många hastiga rörelser i högt tempo. Precis som handboll är innebandy en sport som tyvärr har en ganska hög skadenivå vad gäller knä- och fotskador. Denna typ av skador bör man alltid ta på stort allvar för att undvika kroniska problem.

4003375-guy-placing-a-tensor-bandage-on-his-feet

Fotledsskador vanligast

På sajten skadad.se kan man läsa mer detaljerat om olika sporters skaderisker. Där beskriver man bland annat att just ben och fötter ofta kommer till skada i innebandy . Enligt sajten har det gjorts undersökningar på svenska herr- och damlaget i innebandy som visar att över 70 % av alla skador inom sporten drabbat just benen.

De allra vanligaste av dessa är fotledsskador. Flera spelare som drabbats av just fotledsskador har tidigare haft någon typ av liknande skada i precis samma fotled. Detta gör det ännu mer uppenbart att det är viktigt att ta alla skador på allvar för att de inte ska leda till något värre.

Knäskador är också vanliga inom sporten och tyvärr är knäskador problem som många idrottsmän, och -kvinnor, inte följer upp på det sätt man bör för att undvika framtida skador. Det bästa sättet för att ta hand om en skadad fot eller ett skadat knä är att söka sig till en specialist, såsom en naprapat. På en naprapatklinik kan man få hjälp med hela rehabiliteringsprocessen, som är viktig om man vill kunna spela igen. För att få hjälp med en knäskada kan man vända sig till Naprapatiska.

Viktigt att värma upp

Att värma upp inför en match är oerhört viktigt. Statistiken säger att det är en betydligt större risk att man skadar sig under matchen än under själva träningstillfället. Lägger man tid på att värma upp kroppen i lugnt tempo inför matchen är ben, fötter och knän uppmjukade samt mer alerta och de hastiga rörelserna kan kontrolleras betydligt bättre.

Kategorier

Arkiv