Målvaktsutrustning

Varje innebandylag eller mera motionsinriktat innebandygäng behöver en eller flera målvaktsutrustningar. Det är helt enkelt omöjligt att göra väl ifrån sig utan en fungerande utrustning och dessutom farligt att ställa sig i mål med vanliga kläder. Denna gång ska vi titta lite mer på vilka delar som faktiskt ingår och andra mera valfria bitar i en innebandymålvakts utrustning.

Innebandymålvakt

För att ställa sig i kassen på en innebandyplan krävs en fullt fungerande utrustning. Det handlar lika mycket om att uppfylla ett prestationssyfte som att skydda din målvakt för den eventuella skaderisken, som både hårda skott, slag med klubbor och kroppsliga sammandrabbningar, för med sig.

Det sker faktiskt fler skador än man kan tro i sporten, trots ett stramt regelverk som är till för att skydda utövarna, utan att för den skulle vara alltför spelförstörande.

Är ert lag eller innebandygäng för stunden ute efter att införskaffa en ny utrustning till eran målvakt kan vi passa på och rekommendera lannasport.se, som har allt du kan tänkas behöva och dessutom till ett bra pris. Vi talar här om hela paketet av attiraljer. Hjälmar, handskar, tröjor, byxor, skor och knäskydd.

Just handskar är ett omdiskuterad ämne för dagens målvakter, då många anser att handskarna medför försämrade egenskaper på grund av sin klumpighet och därför väljer en hel del att strunta i dessa. Andra anser att handskarna kommer väl till nytta och störs inte alls av det faktum att de har ett extra skyddande lager över huden. Det är med andra ord en utrustningsdetalj där många åsikter går isär, men det är faktiskt inte krångligare än att testa hur det känns både med och utan handskar, för att sedan kunna bilda sig en egen uppfattning i frågan.

Kategorier

Arkiv